شرکت مواد نسوز پاسارگاد

تولید انواع پکینگ ها و کاشی های ضد اسید

شرکت مواد نسوز پاسارگاد

تولید انواع پکینگ ها و کاشی های ضد اسید

نحوه اجرای آجر و کاشی ضد اسید

در این مقاله به بررسی نحوه اجرای کاشی ضد اسید و همچنین انواع ملات های ضد اسید  اشاره میشود.

سال هاست که انواع سرامیک لاینیگ های ضد اسید یا به طور کامل تر انواع کاشی کاری ها و آجر کاری های ضد خوردگی با موفقیت جهت حفاظت از سطوح فلزی و بتنی در برابر مواد خورنده مورد استفاده قرار گرفته شده اند.

سرامیک لاینینگ های ضد اسید اگر چه به عنوان پوشش با مقاومت و قابلیت بالا معرفی می شوند اما دارای یک ضعف بزرگ می باشند و آن این است که به دلیل تخلخل در آجر ها و کاشی های و نیز ملات ها امکان انتقال مواد خورنده به سطح زیر کار وجود دارد. برای رفع این مشکل در سیستم های سرامیک لاینیگ ضد اسید می بایست از یک لایه بازدارنده (ممبران) در زیر آجر و ملات استفاده نمود و این لایه از تماس مواد خورنده به سازه اصلی جلوگیری می نماید.

تلفیق سیستم سرامیک لاینینگ ضد اسید به همراه لایه بازدارنده را یک لاینینگ ضد خوردگی مرکب می نامند که دارای مقاومت های بالای شیمیایی بوده ضمن این که در برابر تنش های مکانیکی و حرارتی دارای مقاومت های لازم می باشد. لایه بازدارنده باید دارای شرایط زیر باشد:

  1. باید در برابر مواد شیمیایی خورنده مقاوم بوده و مانعی در برابر نفوذ مواد و در نهایت رسیدن آنها به سطح زیر کار باشد.
  2. در برابر تنش های حرارتی و نیز بارهای مکانیکی مقاوم باشد. وظیفه مقاومت حرارتی و مکانیکی دائم و اصلی به عهده کاشی ها و آجرها می باشد که بر روی لایه بازدارنده اجرا می گردند.
  3. لایه بازدارنده باید بدون خلخل و فرج و غیر قابل نفوذ باشد.
  4. لایه بازدارنده باید از چسبندگی خوبی به سطح زیر کار و در عین حال به ملات ها برخوردار باشد.
  5. لایه بازدارنده می بایست قادر به تغییر شکل های پلاستیک و الاستیک بوده تا بتواند با حرکت های بوجود آمده بین سازه اصلی و لاینیگ سرامیکی ضد اسید هماهنگ شده و در نهایت تنش را خنثی نماید.
  6. لایه بازداره باید بتواند خود را با سطح زیر کار منطبق نماید.

ملات های ضد خوردگی

به طور کلی ملات هایی که در سازه های ضد اسید مورد استفاده قرار می گیرند به غیر از آن هایی که بر پایه مواد قیری و گوگردی هستند ( از این نوع ملات ها دیگر استفاده نمی گردد) مابقی به صورت های دو جزئی و یا سه جزئی بوده و به وسیله واکنش های شیمیایی سخت می شوند.

پس از اختلاط اجزا ملات واکنش شیمیایی شروع می شود. سرعت این واکنش شیمایی مانند کلیه واکنش های شیمیایی به درجه حرارت بستگی دارد. هرچه درجه حرارت در زمان اجرای ملات بالاتر باشد واکنش با سرعت بیشتر تکمیل میشود و ملات زودتر گیرش می کند. برعکس هر چه درجه حرارت پایین تر باشد ملات دیرتر گیرش کرده و با سرعت کندی واکنش شیمیایی پیش می رود.

نکته ای که باید ذکر کرد این است که دمای کارکرد ملات دارای یک حداقل و یک حداکثر می باشد که نمی توان در خارج از این محدوده اجزای ملات را با هم ترکیب و اجرا کرد.

معمولاً در دستورالعمل های اجرایی و مشخصات فنی ملات ها که توسط سازندگان ملات ها ارائه می شود، زمان کارکرد (pot life) و نیز زمان گیرش کردن و رسیدن به مقاومت مکانیکی و شیمیایی (curing) در دمای 20 و یا 25 درجه سانتیگراد مشخص شده است.

در بسیاری از ملات ها مانند پایه فوران و فنولیک، برای رسیدن به اتصال عرضی، ایجاد حرارت در زمان های گیرش لازم می باشد.

ملات هایی که در ساختمان های ضد اسید مورد استفاده قرار می گیرند، به دو گروه غیرآلی (معدنی) و آلی (پلیمری) تقسیم بندی می شوند.


مطالب مرتبط :

معرفی ملات های ضد اسید شرکت مواد نسوز پاسارگاد

ملات ضد اسید سیلیکاتی

ملات ضد اسید فوران

ملات ضد اسید اپوکسی

کاشی ضد اسید

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد